Alla fäbodar på fäbodliv.se

Här visas samtliga fäbodar på fäbodliv.se. Klicka dig in på en specifik eller välj utifrån län i listan till höger för att läsa mer om vad respektive fäbod har att erbjuda.

Torrlid

Här kan ni njuta av den fridfulla miljön och se hur en traditionell fäbod bedrivs. På Torrlids Levande Fäbod har det varit obruten drift i flera århundraden.

Läs mer: Torrlid

Lofjätåsen

Lofjätåsens fäbod ligger i väglöst land i Städjan-Nipfjällets naturreservat. Läge: Idre, Älvdalens kommun, Dalarna

Läs mer: Lofjätåsen

Ljusbodarna

LJUSBODARNA är ett av Leksands största fäbodställen, uppdelat på en övre och en nedre del. Under 1500- 0ch 1600-talen fanns tidvis bofasta gårdar tillsammans med fäbodgårdarna

Läs mer: Ljusbodarna

Kårebolssätern

Tiomilaskogen, 20 km från Stöllet i Värmland ligger Kårebolssätern med SäterSPA långt från storstadens brus. Säter är detsamma som fäbod i Värmland. Här finns ingen el och vattnet hämtar du i källan. Mobilen bara krånglar, så lägg bort den och njut av att vara i en gammal traditionell sätermiljö.

Läs mer: Kårebolssätern

Gessi

>På Gessi fäbodar har tiden stått stilla sen bönderna buförde från Gessi för sista gången på 1960talet. Gessi är en gammal långfäbod som har byggnader kvar från 1700talet

Läs mer: Gessi

Arvselens levande fäbod

Sedan urminnes tider betar kor och getter i skogen runt Arvselens levande fäbod och vallåtar och lockrop ekar mellan bergen. Flinka händer förvandlar mjölken till guldgult smör och välsmakande ostar.

Läs mer: Arvselens levande fäbod